ALD Automotive leasing

4

ALD Automotive je poskytovatelem operativního leasingu. Zaměřuje se zejména na osobní a lehké užitkové automobily a svoje služby poskytuje soukromým osobám, ale také i firmám. Je součástí finanční skupiny Société Générale a ve svém oboru patří na tuzemském trhu k největším. Nabízí několik typů produktů.

Full-Service Leasing

Typ leasingu, který zahrnuje veškeré náklady spojené s provozem vozu, nezapočítávají se pouze pohonné hmoty. Kalkulace splátky může být uzavřená či otevřená, to znamená, že platíte konstantní výši splátky. Jedná se o pronájem, vůz není tedy váš a nemusíte ani platit akontaci, ale po uplynutí leasingu ho lze odkoupit. Leasing lze sjednat na dobu 12 až 60 měsíců. V rámci najetých kilometrů je limit 10 – 200 000. Splátky leasingu jsou daňově uznatelné.

Operativní leasing pro fyzické osoby

Jde o obdobu Full-Service Leasingu bez služeb. Vůz získáte do pronájmu, není nutno platit akontaci. Délka leasingu je 24 – 60 měsíců, poté se vrací vozidlo společnosti nazpět. Úroková sazba se pohybuje od 4 % p.a., splátka je po celou dobu fixní. Pořizovací cena automobilu není omezena.

Finanční leasing

Své finanční prostředky nemáte vázány v předmětu leasingu, platíte běžný pronájem vozu, což dovoluje vhodnější rozložení nákladů. Jejich součástí je předem i pojištění. Od dodavatelských partnerů získáte výhodnější cenovou nabídku. Úroková sazba je po celou dobu trvání leasingu pevná. Splátky jsou daňově uznatelné, ale mimobilanční, nemohou se tedy stát předmětem finanční rozvahy.

Operativní leasing

Nemusíte platit akontaci a splátky jsou taktéž daňově uznatelné. Možnost splátek je s uzavřenou či otevřenou kalkulací, uzavřená kalkulace znamená fixní splátku. Rizika spojená s provozem, zárukami i odprodejem vozu na sebe bere leasingová společnost. Klient dále může čerpat množstevní slevy a jiné výhody. Po ukončení leasingu lze vozy za výhodnějších podmínek odkoupit.

Zpětný leasing

Tato služba je založena na možnosti zpětného odkupu stávajících vozidel. Současně na sebe přebírá společnost ADL veškeré administrativní povinnosti i rizika. Lze tak okamžitě obnovit kompletně vozový park.

ALD Automotive leasing zkušenosti, recenze a diskuze:

Máte zkušenosti s leasingem od ALD Automotive? Napište nám je do komentářů.

Zaslat.cz
4/5 - (6 votes)

4 KOMENTÁŘE

  1. Katadstrofa už nikdy více. Nalákají Vás na nízko splátku a potom Vás očešou při vrácení vozu. Za poškozený nákladový prostor v dodávce 100 000,- kč. Nějak jsem si neuvědomil, že když si od nich vezmu dodávku tak v ní nesmím nic vozit.

  2. No já mám operační leasing od ALD včetně servisu, pneu …. a už bych do toho nešel. Cítím se tak trochu v pasti – řešit každou blbost při vracení, samozřejmě jsem neodhadl kilometry a asi o třetinu přejedu, očekával jsem servis s náhradním vozidlem – také se nekoná. Navíc mi, ani ne po roce, navýšili splátky o cca 5% kvůli změně občanského zákoníku, vyšší ceně oprav apod.. To je samozřejmě moje hloupost, pořádně jsem si nepřečetl smlouvu. Je to víc starostí a rizik než u jiných forem financování. Zkusil jsem, ale znovu ne …

  3. Souhlas. Když ptáčka lapají…. Pak jen platíte jak mourovatý a zoufáte nad chytáky ve smlouvě.. Doplatek za jeden ťukanec 5700 Kč,velikost 3 cm dle ALD… Ve skutečnosti tak 1×1 cm od dveří aut, bez poškození laku… Zloději s neprofesionálním chováním…

  4. Dobry den … mel jsem auto od ALD v operaku a za me nedoporucuji ..pokud radi platite aniz by jste vedeli za co prosim … pokud ocekavate kvalitni sluzby a komunikaci se zakaznikem urcite hledejte jinde , ma zkusenost je tragicka …..

Zanechat komentář:

Please enter your comment!
Please enter your name here